De Gouden Koets & Mijn Verhaal

DE GOUDEN KOETS & MIJN VERHAAL

Kom met je leerlingen naar de Gouden Koets en ontdek alles over de geschiedenis van dit bijzondere, sprookjesachtige en veelbesproken voertuig. Wie heeft de koets eigenlijk gemaakt en is de koets echt van goud? En wat betekenen die afbeeldingen op de panelen? Na een interactieve rondleiding waarbij ook thema’s als inclusie en erfgoed besproken worden gaan de leerlingen zelf aan de slag in het Stadslab om hun eigen invulling te geven aan de panelen.

Maatschappelijk bewustzijn vergroten
De Gouden Koets is niet alleen een uniek voertuig, het vertelt ook het verhaal van ons koningshuis, de monarchie en de veranderende opvattingen over het koloniale verleden, diversiteit en inclusiviteit. Dit maatschappelijke debat wordt tijdens dit onderwijsprogramma op een leerzame en speelse manier aangekaart.

Praktische informatie De Gouden Koets & Mijn Verhaal
Doelgroep: groep 6 t/m 8