WERELDGRACHTEN

(Let op, dit programma is vanaf het voorjaar 2022 pas weer te reserveren)

Wie kent het lied Aan de Amsterdamse grachten nou niet? De grachten van onze stad maken al honderden jaren indruk op onze bewoners en bezoekers. Het is dan ook niet zo gek dat ze op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan! 

Reden genoeg voor Monumenten en Archeologie en het Amsterdam Museum om de handen ineen te slaan en een bijzonder onderwijsprogramma over de geschiedenis van de Amsterdamse grachten aan te bieden. Het lespakket bestaat uit een voorbereidende les op school, een actieve les op een rondvaartboot en een verwerkingsles. De leerlingen maken kennis met de grachten van vroeger en nu. Er is volop aandacht voor de aanleg van de grachten in de zeventiende eeuw. Aan de 'woongrachten' werden luxe woonhuizen voor rijke Amsterdammers gebouwd en aan de 'werkgrachten' werden exotische handelsproducten opgeslagen in pakhuizen. Bijzonder aan de grachtengordel is ook het groen in de stad, zoals de bomen langs de grachten en de Amsterdamse binnentuinen die achter de huizen verscholen zijn. Er wordt extra aandacht besteed aan de organisatie UNESCO en het begrip Werelderfgoed.

Informatie Wereldgrachten
Duur: voorbereidende (gast)les in de klas, boottocht van 2 uur, verwerkingsles
Kosten: € 150,- (excl. btw) per programma. De prijs is inclusief museumdocent, gratis gastles en materialen. Wij regelen de Cultuurboot, deze telt echter wel mee als rit (zoals een rit met de Cultuurbus).
Aantal leerlingen: minimaal 20, maximaal 34 leerlingen
Te boeken: dinsdag t/m vrijdag tussen 10.00 - 17.00 uur
Start- en eindlocatie: het programma begint in het informatiecentrum van Bureau Werelderfgoed in de Bazel, Vijzelstraat 32
Kerndoelen: 1, 2, 48, 51, 52, 53, 54, 55, 56
Voor vragen: boekingen@amsterdammuseum.nl
Reserveren: via het reserveringsformulier

Meld je aan voor de Nieuwsbrief