(W)rap my hijab: over de keuze voor dragen of toch niet (13+)

Datum
27 oktober 2021
Tijd
11:00 - 12:00
Kosten
Gratis op vertoon toegangsbewijs
Locatie
Amsterdam Museum
Aanmelden
Let op: Coronatoegangsbewijs verplicht

Voor (W)RAP MY HIJAB schrijven jonge meiden raps, spoken words en verhalen over het dragen van een hijab. Over hun ervaringen en keuzes. De vragen die ze vaak krijgen. Maar vooral die hen juist niet gesteld worden. Regisseur Khadija Massaoudi verwerkt deze persoonlijke verhalen in een muzikale performance met actrices Nora Akachar (Trauma’s van Nora) en Asma el Mouden (DEGASTEN).

De voorstellingen van Studio 52nd zijn altijd startpunt voor een gesprek over maatschappelijk gevoelige onderwerpen vanuit het perspectief van jongeren. Om elkaar te helpen praten en naar elkaar te luisteren. Want juist dat zorgt voor nieuwe inzichten en begrip. 

Op woensdag 27 oktober speelt de voorstelling (W)rap my Hijab tweemaal in het Amsterdam Museum, om 11:00 en 14:00. Na de voorstelling vindt er een gesprek plaats met Nora en Asma, waarbij er ruimte is voor vragen en gedachtes vanuit het publiek. 

Deze bijeenkomst is een Testen voor Toegang-event. U dient te beschikken over een coronatoegangsbewijs. Een coronatoegangsbewijs bestaat uit een volledige coronavaccinatie, herstelbewijs of testbewijs. Op www.testenvoortoegang.org vindt u alle informatie. Het coronatoegangsbewijs dient u in de CoronaCheck-app te kunnen tonen. In verband met uw en onze veiligheid kunnen wij u om legitimatie vragen; vergeet deze niet mee te nemen. Als u geen (geldig) coronatoegangsbewijs aan de deur kunt tonen, krijgt u geen toegang tot dit evenement, en wordt het aankoopbedrag van het ticket niet gerestitueerd.   

Meld je aan voor de Nieuwsbrief