Buy tickets
Nederlands
Groep verborgen verhalen velsen high res 1 1 1

Featured

Faces of North Holland

Untold Stories from Aalsmeer to Texel

26 Jul - 10 Nov 2024
Amsterdam Museum on the Amstel

    27 Oct 2024

    Amsterdam Museum on the Amstel

    New Narratives Tour

    Met Joy-Ann Sibelo (Dutch-speaking)

    Koop tickets
    Joy ann siebelo foto door Fainelly Poulina 1

    27 Oct 2024

    Amsterdam Museum on the Amstel

    Future Tellers

    Op 27 oktober van 11.30 tot 12.30 uur neemt Joy-Ann Sibelo je mee in een New Narratives Tour langs o.a. de tentoonstelling Collecting The City #4. Joy-Ann werkt bij de broedplaats Kazerne Reigersbos, waar zij een belangrijke speler is voor het project Future Tellers.

    Toegang tot de tour is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs. 

    Koop ticktes
    Kazerne Reigersbos, 2024, fotograaf: Francoise Bolechowski.

    Collecting the City

    Reigersbos is een groene wijk in Amsterdam Zuidoost. In de gezinswoningen met tuin wonen veel ouders met opgroeiende kinderen en in de wijk zijn ook veel creatieve jongeren te vinden. Allemaal wonen ze graag in deze wijk maar, net zoals de gemeente, geven ze aan dat er ook werk aan de winkel is. Het openbare groen, de speeltuintjes en sportveldjes zijn aan vervanging toe en op sommige plekken voelen ze zich onveilig. Daarnaast is er een tekort aan woningen voor jongeren en ouderen en ontbreken er voorzieningen, zoals een ontmoetingsplek voor de jongeren en mensen uit de buurt.

    Koop tickets
    Kazerne Reigersbos, 2024, fotograaf: Francoise Bolechowski.

    Broedplaats

    In 2020 is het buurtinitiatief Kazerne Reigersbos ontstaan. Een groep buurtbewoners mocht van de gemeente een voormalige brandweerkazerne tijdelijk ombouwen tot een plek voor de buurt. Deze plek is uitgegroeid tot een cultureel centrum en creatieve broedplaats. Er zijn studio’s voor ondernemers, kunstenaars en culturele organisaties. Daarnaast is er een muziekproductieruimte, buurtwerkplaats, (buurt)podium, buurtkeuken, koffiebar, sportzaal en zijn er flexwerkplekken in het gebouw. De plek is volgens de initiatiefnemers onmisbaar geworden en ze hopen dat ze mogen blijven. In deze tentoonstelling laten ze zien waarom. In een film is te zien waarom de Kazerne is opgericht en welke rol de plek is gaan spelen in de wijk. 

    Koop tickets
    Kazerne Reigersbos, 2024, fotograaf: Francoise Bolechowski.

    Future Tellers

    De tweede zaal van Collecting the City #4 is een werkruimte voor het project Future Tellers. Voor dit project werkt een groep jonge makers van de Kazerne het komende jaar aan een kunstinstallatie. Hiermee delen ze hun toekomstvisie op hun wijk. 

    Joy-Ann Sibelo is programma coördinator bij Kazerne Reigersbos, een broedplaats in Amsterdam Zuidoost. Naast de kazerne werkt Joy-Ann als freelancer in de culturele sector. Future Tellers was het eerste grote project dat zij vanuit Kazerne Reigersbos heeft georganiseerd.

    Koop tickets

    New Narratives Tour

    Met de serie New Narratives vragen we gastrondleiders van buiten het museum om te reflecteren op de presentaties en collectie van het Amsterdam Museum. Welke verhalen over de stad worden in het museum verteld, welke verhalen blijven onzichtbaar, en welke verhalen mogen niet ontbreken?

    • See & Do
    • Stories & Collection
    • Tickets & Visit
    • Exhibitions
    • Guided tours
    • Families
    • Education
    • News
    • Newsletter
    • Publications
    • AMJournal
    • Woman of Amsterdam

    Main Partners

    gemeente amsterdam logo
    vriendenloterij logo

    Main Partner Education

    elja foundation logo
    • © Amsterdam Museum 2024