Buy tickets
Nederlands
Groep verborgen verhalen velsen high res 1 1 1

Featured

Faces of North Holland

Untold Stories from Aalsmeer to Texel

26 Jul - 10 Nov 2024
Amsterdam Museum on the Amstel

    22 Sep 2024

    Amsterdam Museum on the Amstel

    Het Gedeeld Domein

    Public Art Amsterdam: Symposium en Workshop

    Public Art Amsterdam

    22 Sep 2024

    Amsterdam Museum on the Amstel

    De rol van kunst

    Onze openbare ruimte is een gedeeld domein: bewoners, bezoekers, ondernemers, dieren, planten en miljoenen andere organismen moeten de schaarse ruimte in de stad delen. Van 20 september tot en met 20 oktober laat de manifestatie Het Gedeeld Domein hen zien. We verkennen de (on)zichtbaarheid van de ‘delers’ van de openbare ruimte en onderzoeken de rol van kunst daarin. 

    Zeven Amsterdamse kunstinstellingen, waaronder het Amsterdam Museum, hebben zich verenigd in Public Art Amsterdam. Een maand lang organiseren zij thematische presentaties, screenings, rondleidingen en performances. 

    Het Amsterdam Museum zal spreken tijdens het symposium 'Gedeeld Domein' op 20 september en organiseert een workshop 'Maak en Ode' op 22 september. Meld je aan!

    Workshop Vrouwen van Amsterdam Emma Waslander

    Workshop: Maak een Ode

    Vind jij het ook raar dat vrouwen zo onzichtbaar zijn in het verhaal van Amsterdam? Er zijn heel wat vrouwen die hebben bijgedragen aan hoe de stad er nu uit ziet. Met bijvoorbeeld kunst en architectuur hielpen zij bij de ontwikkeling van de publieke ruimte van de stad. Breng een ode aan een vrouw die hier een rol in speelt of speelde en vul het verhaal van de stad aan! Je ode wordt onderdeel van de collectie van het Amsterdam Museum. Op 22 september van 15.00 tot 16.30 uur, organiseert het Amsterdam Museum een speciale workshop waarbij je bent uitgenodigd om een ode te brengen aan een Amsterdamse vrouw die aandeel heeft gehad in kunst in de openbare ruimte. 

    We inspireren je met verschillende namen en verhalen van vrouwen, om je alvast op weg te helpen.

    Locatie: Amsterdam Museum aan de Amstel
    Please note: The workshop is Dutch-speaking.

    Koop tickets
    GD Instagram v2 03 01

    Symposium

    Het symposium 'Gedeeld Domein' op vrijdag 20 september van 13:30 tot 19:00 uur geeft een podium aan vernieuwende ideeën en innovatieve (kunst)projecten. Professionals uit de culturele en creatieve industrie en beleidsmakers worden uitgenodigd om mee te denken en te praten over de wijze waarop we de openbare ruimte gelijker kunnen delen. 

    Op vrijdag 20 september organiseren Public Art Amsterdam en het Stadscuratorium een symposium bij FramerFramed in Amsterdam Oost. Drie sprekers delen hun visie te delen op de openbare ruimte als plek voor diverse gebruikers. Daarna gaan deelnemers in breakouts aan de slag met inspirerende voorbeelden.

    Koopt tickets
    Public Art Amsterdam

    Over Public Art Amsterdam

    Public Art Amsterdam is een samenwerking tussen twaalf Amsterdamse kunstinstellingen: Amsterdam Museum, CBK Zuidoost, De Appel, Framer Framed, GET LOST – kunstprojecten, LAPS / Gerrit Rietveld Academie, Mediamatic, Stichting NDSM-werf, Oude Kerk Amsterdam, Stedelijk Museum, TAAK en Zone2Source.

    De samenwerking is gebaseerd op een gedeelde interesse – en zorg – over de ontwikkeling van de openbare ruimte, met name in de stad Amsterdam. Vanuit de wens om de rol en het belang van kunst in het publieke domein expliciet te maken, stelt Public Art Amsterdam de vraag of in Amsterdam gevestigde culturele instellingen kunnen bijdragen aan het (her)vormen van de openbare ruimte. En daarnaast, hoe we toegang kunnen bieden tot alle visuele en culturele rijkdommen die de stad te bieden heeft.

    Meer informatie
    Sil 2 HR

    Vrouwen van Amsterdam - een ode

    De workshop 'Maak een Ode' wordt georganiseerd in het kader van het project 'Vrouwen van Amsterdam - een ode. Vrouwen zijn belangrijk in het verhaal van de stad Amsterdam. Zowel in het heden als verleden. Maar deze verhalen worden niet altijd verteld, hun namen niet altijd genoemd. Wist jij bijvoorbeeld dat het Amsterdamse Bos is ontworpen door een vrouw? Of misschien heeft jouw moeder of oma wel een verschil gemaakt voor de stad? Het Amsterdam Museum is op zoek naar deze verhalen! Samen met jou willen we meer vrouwen die een bijdrage hebben geleverd aan Amsterdam zichtbaar maken. Door het maken van een ode – een brief, video, geluidsopname, foto, tekening, gedicht of andere vorm – aan een vrouw die verbonden is aan de stad.

    Lize Korpershoek, Hedy d'Ancona, Imane Valk, Tammie Schoots en Ellen Brudet gingen je voor en schreven een ode. 

    Bekijk het platform
    • See & Do
    • Stories & Collection
    • Tickets & Visit
    • Exhibitions
    • Guided tours
    • Families
    • Education
    • News
    • Newsletter
    • Publications
    • AMJournal
    • Woman of Amsterdam

    Main Partners

    gemeente amsterdam logo
    vriendenloterij logo

    Main Partner Education

    elja foundation logo
    • © Amsterdam Museum 2024