Over het Amsterdam Museum
Ondernemingsplan
Ons Ondernemingsplan 2025-2028 is geschreven in 2024 als basis voor de subsidieaanvraag van de Kunstenplanperiode 2025-2028. Het verwoordt het beleid van het museum en is de leidraad voor de activiteiten van het museum op weg naar het moment waarop we het verbouwde, nieuwe Amsterdam Museum aan de Kalverstraat hopen te openen. Het ondernemingsplan is hier te downloaden.
Jaarverslagen
De jaarverslagen geven een beeld van onze beleidsontwikkelingen en activiteiten.
- Jaarrekening 2023
- Jaarverslag 2022 en jaarrekening 2022
- Jaarverslag 2021 en Jaarrekening 2021
- Jaarverslag 2020 en Jaarrekening 2020
- Jaarverslag 2019 en Jaarrekening 2019
Bestuur
Sinds 1 maart 2016 is Judikje Kiers directeur-bestuurder van het Amsterdam Museum. Judikje Kiers (1962) studeerde kunstgeschiedenis en architectuurgeschiedenis aan de Vrije Universiteit, Amsterdam. Ze begon haar carrière in het Frans Hals Museum waarna zij werkzaam was in het Rijksmuseum. Daarnaast was zij als docent verbonden aan de Rietveld Academie en de Reinwardt Academie in Amsterdam. In 2001 werd ze benoemd als directeur van Museum Ons’ Lieve Heer op Solder, dat onder haar leiding werd gerestaureerd en uitgebreid. Vanaf 2009 combineerde zij die functie met het directeurschap van het Bijbels Museum en de Cromhouthuizen. Vanaf 1 juli 2024 bestaat het managementteam van het Amsterdam Museum uit Judikje Kiers, Remco Mol, Imara Limon, Marije Fokkema, Marijke Oosterbroek en Maurice Seleky.
Management team
Raad van Toezicht
Jurenne Hooi (voorzitter)
Onafhankelijk adviseur en toezichthouder
Jan de Rooij
Voormalig partner Deloitte
Benno Friedberg
Friedberg & Mahn advocaten
Tim Verlaan
Universitair docent afdeling Geschiedenis UvA
Garance Reus-Deelder
Directeur Plan International
Robbert Maruanaija
Creative consultant & personal development coach
Patricia de Weichs de Wenne
Interim Manager en adviseur binnen de culturele sector
Cultural Governance
Amsterdam Museum laat zich in zijn handelen en de inrichting van zijn processen en werkwijzen leiden door de principes van de Code Cultural Governance. De directie brengt deze code in de praktijk en houdt zich aan de normen voor goed bestuur. In het financieel jaarverslag wordt nader toegelicht op welke wijze de code wordt nageleefd.
In 2014 is de wet normering bezoldiging topfunctionarissen publieke en semipublieke sector (WNT) van kracht geworden. Het museum voldoet volledig aan de in deze wet aan het beloningsbeleid gestelde eisen. Leden van de Raad van Toezicht ontvangen voor de uitoefening van hun functie geen beloning.
Visie toezicht en bestuur Amsterdam Museum
Reglement Raad van Toezicht Amsterdam Museum
Profiel Raad van Toezicht Amsterdam Museum
Steunstichtingen
Lees hier meer over Stichting Genootschap Amsterdam Museum. De steunstichting die zich concentreert op (ondersteuning van) de uitbreiding, het beheer en de ontsluiting van de collectie van het Amsterdam Museum.
Lees hier meer over Stichting Vrienden van het Amsterdam Museum. De steunstichting die financiële middelen voor het museum werft in het kader van de renovatie, de inrichting daarvan en overige activiteiten en projecten van het museum.