31 mrt - 1 apr 2024
31 mrt - 1 apr 2024
Huis Willet-Holthuysen31 maart & 1 april
Kijk je ogen uit in dit 17e-eeuwse grachtenpand, terwijl de kinderen zich vermaken met de Paasactiviteiten. Paaseieren zoeken in de historische tuin, een paascreatie knutselen of kleurplaten inkleuren, genoeg te doen!
Het Paasprogramma is gratis toegankelijk bij een geldig entreebewijs (gratis voor kinderen). Iedereen is de hele dag welkom van 10.00 tot 17.00 uur, vol = vol.
Pasen Huis Willet-Holthuysen, 2023, Françoise Bolechowski
Een bijzonder Pasen
Kom tijdens Pasen op 31 maart en 1 april eieren zoeken in de historische tuin van Huis Willet-Holthuysen! Er zijn genoeg verstopplekken voor een uitdagende zoektocht op deze bijzondere locatie. Ook kunnen kinderen een mooie paascreatie knutselen of kleurplaten inkleuren onder begeleiding. Let op: hiervoor geldt vol = vol. Iedereen is de hele dag welkom van 10.00 tot 17.00 uur.
Zeker zijn van een plek? Reserveer dan een tijdslot via de onderstaande knop om eieren te komen zoeken. Geen plek meer? Kom langs op de dag zelf. Mocht er plek zijn, dan laten we je naar binnen.
01
10
Sleep & ontdek
Huis Willet-Holthuysen
Huis Willet-Holthuysen
Huis Willet-Holthuysen op de Herengracht heeft veel bijzondere stijlkamers met historische interieurs. Er zijn salons in Neo-Lodewijk XVI-stijl en de tuin is ontworpen als symmetrische Franse stijltuin. Het huis ontleent zijn naam aan het echtpaar dat hier eind 19e eeuw woonde: Abraham Willet en Louisa Holthuysen. Zij verzamelden kunst en objecten en lieten het interieur vormgeven naar eigen smaak. Ook toen werd deze pracht al beschouwd als een herinnering aan een romantisch verleden.
Na de dood van Louisa Holthuysen in 1895 schonk zij het huis en collectie aan de stad Amsterdam, met de bedoeling dat het een museum zou worden.
Grachtentuin Huis Willet-Holthuysen
Barokke Symmetrische tuin
De achttiende-eeuwse tuinontwerpen van de Franse architect Daniël Marot hebben als inspiratiebron gediend voor de huidige tuin. De sierlijke symmetrische patronen en gesnoeide hagen en bomen verwijzen naar de barokke tuinen voor grachtenhuizen en buitenplaatsen. Vandaag de dag is het een van de weinige formele tuinen in de Amsterdamse binnenstad. In de tuin staan vele soorten tulpen, verschillende trosnarcissen, oranje en gele keizerskronen, blauwe druifjes en hyacinten. De bloeiperiode loopt van eind maart tot half mei.