Home - Tv

New Collection Narratives - 20 jaar gelijke huwelijksrechten

Kijk op 1 april om 20.30 uur naar New Collection Narratives! Met o.a. Peter Wittebrood, Marc van Loon en Aynouk Tan.

Deze aflevering van New Collection Narratives sluit aan bij het 20-jarig jubileum van de openstelling van het burgerlijk huwelijk.

De ringen van een van de eerste stellen, Frank en Peter Wittebrood, werden opgenomen in de collectie van het Amsterdam Museum en zijn te zien in de tentoonstelling Amsterdam DNA. Samen met Peter Wittebrood, Marc van Loon en Aynouk Tan gaan we in gesprek over wat gelijke huwelijksrechten de afgelopen 20 jaar heeft gebracht.

Hoe zit het bijvoorbeeld met het gebruik van de term “homohuwelijk”? Hoe komt het dat trouwen nog steeds een privilege is dat niet voor iedereen in de queergemeenschappen bereikbaar is? En is een instituut als het huwelijk wel passend bij een queer perspectief?

Vanuit het museum geeft educator Mirjam Sneeuwloper een toelichting op de opstelling van de ringen in het Amsterdam Museum. Moderatie door Vanessa Vroon-Najem.

Wil je de uitzending terugluisteren? Ga dan naar www.amsterdammuseum.nl/podcast