Home - Tv

New Narratives x Queer History Talk - Home: A queer perspective

Het Amsterdam Museum presenteert New Narratives X Queer History Talks in samenwerking met samensteller en moderator Mini Maxwell.

The Amsterdam Museum presents New Narratives x Queer History Talks, in collaboration with curator and moderator Mini Maxwell. As a multidisciplinary artist and activist, Mini Maxwell’s focuses on addressing social questions related to (predominantly) queer communities.

The main theme of this episode of New Narratives/Queer History Talks is Queer Migration, in particular the meaning of home, the body, strength and the need for healing. We discuss these topics in the context of the Amsterdam Museum’s current temporary exhibition Refresh Amsterdam – Sense of Place, with a focus on the work of Tyna Adebowale and Tamara Shogaolu and with special guest Mala Badi.

The talk will be in English.

Actief als multidisciplinair artist en activist heeft Maxwell een focus op het adresseren van sociale kwesties die met name de queer gemeenschappen raken.

Hoofdthema van deze uitzending is queer migratie, waar wij o.a. samen met Mala Badi onderwerpen als thuis, het lichaam, kracht en de noodzaak tot healing bespreken. Ook bespreken wij de werken van Tyna Adebowale, Tamara Shogaolu en Mala Badi, die zichtbaar zijn in de tentoonstelling Refresh Amsterdam.

Deze New Narratives X Queer History Talk is aansluitend bij de tentoonstelling Refresh Amsterdam. In de tentoonstelling reflecteren kunstenaars(collectieven) op de stad van nu. Het komen en gaan van mensen, recente verandering worden in kaart gebracht en getoond worden bijzondere verhalen over weinig belichte kanten van de stad.

De uitzending is dit keer in het Engels.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ SPREKERS ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Tyna Adebowale (kunstenaar)
Mala Badi (kunstenaar, activist, medeoprichter Sehaq)
Vanessa Vroon Najem (wetenschappelijk medewerker Amsterdam Museum)
Mirjam Sneeuwloper (educator/ queering the collections Amsterdam Museum)

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ QUEER HISTORY TALK ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Over Queer History Talk
Sinds 2018 organiseert het Amsterdam Museum het programma Queer History Talks. Tijdens deze programmering worden (recente) Amsterdamse geschiedenissen van de lhbtqi+ gemeenschappen onder de aandacht gebracht. De programmering komt altijd tot stand op basis van co-creatie.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ NEW NARRATIVES ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Over New Narratives
New Narratives is een meerjarig onderzoeksproject (2017-2022). We willen een steeds inclusiever stadsmuseum worden, door publieksprogramma's, maar ook kennisuitwisseling voor en achter de schermen rond diversiteit, taalgebruik, en museale vernieuwing.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ (TERUG) KIJKEN ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

De uitzending is live op deze pagina te zien op 27 mei vanaf 20.30 uur. Terugkijken kan ook via ons YouTube kanaal maar ook op onze website. Salto zendt onze uitzendingen ook via de televisie uit, als wel op hun website op maandag 22:00 uur en zaterdag 10:00 uur.

Website: www.amsterdammuseum.nl/tv
YouTube: www.youtube.com/ahmamsterdam
Salto: www.salto.nl

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ AFLEVERINGEN ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬