Schermafbeelding 2024 06 25 144619

AMJournal #2: The Dialogue

Geschiedenis

AM Journal

Interview

Untitled design1

De tweede editie van Amsterdam Museum Journal ‘Deconstructing Gentrification’ introduceert ‘The Dialogue’. In deze rubriek gaan twee experts op het gebied van het thema van de editie met elkaar in gesprek. The Dialogue biedt een toegankelijk maar toch wetenschappelijk perspectief op het complexe thema.  

Cropped Tim

Tim Verlaan en Suleiman Osman

In ‘Deconstructing Gentrification’ gaat gastredacteur Dr. Tim Verlaan is gesprek met Prof. Dr. Suleiman Osman. Zowel Verlaan als Osman benaderen gentrificatie vanuit een historisch perspectief, al focust Verlaan zich op Nederland en Osman zich op de VS. In The Dialogue gaan deze twee gerenommeerde experts in op het belang van een historische benadering, de relatie tussen gentrificatie en ontheemding en de verbinding tussen gentrificatie en authenticiteit.  

Cropped Suleiman

Waarom Suleiman Osman?

Verlaan zegt het volgende over waarom hij met Osman in gesprek wilde gaan: "Zijn boek The Invention of Brownstone Brooklyn heeft mijn kijk op de naoorlogse stadsgeschiedenis radicaal veranderd en mijn onderzoeksagenda in de richting van gentrificatie gestuurd. Suleiman gaat ongelooflijk gedetailleerd in op gentrificatie en gebruikt rijk bronmateriaal. Dit inspireerde me om soortgelijke patronen van naoorlogse stedelijke verandering in Europese steden te onderzoeken.” 

Cover image AMJ 2

Wil je The Dialogue lezen of de andere rubrieken van AMJournal #2 bekijken? Klik dan op de onderstaande link: 

Lees verder!