Schermafbeelding 2024 06 25 140339

AMJournal #2: The Polyphonic Object

Geschiedenis

AM Journal

Amsterdam

Untitled design

Elke editie van Amsterdam Museum Journal bevat ‘The Polyphonic Object.’ In deze rubriek analyseren vijf academici vanuit verschillende perspectieven en disciplines hetzelfde object uit de collectie van het Amsterdam Museum. Zo laten zij zien dat er verschillende manieren zijn om naar een object te kijken en dat één object veel verschillende verhalen kan vertellen. Het Polyphonic Object van de tweede editie was Een Genrestuk van Albert Blitz.  

Foto polyphonic object copy

Een Genrestuk, 1975

Voor deze editie van AMJournal zijn Billie Nuchelmans, Katerina Kalakidi, Menno Reijven, Emma van Bijnen en Wouter van Gent uitgenodigd om Een Genrestuk, 1975 te analyseren en erop te reflecteren. Dit schilderij vertegenwoordigd de ophef rondom de modernisering van de Nieuwmarktbuurt in Amsterdam in de jaren 1970.

Schermafbeelding 2024 07 04 112545

Multidisciplinariteit

Van geschiedenis tot museum studies en van visuele retoriek tot geografie; deze bijdragen aan AMJournal symboliseren de meerstemmigheid die nodig is om museum objecten beter te begrijpen. Vooral bij de benadering van maatschappelijke thema's zoals gentrificatie is multidisciplinariteit essentieel.  

Cover image AMJ 2

Wil je The Polyphonic Object lezen of de andere rubrieken van AMJournal #2 bekijken? Klik dan op de onderstaande link: 

Lees meer!