Onderwijsmiddag Maison Amsterdam. De stad, de mode en de vrijheid

Op vrijdag 17 september organiseren het Amsterdam Museum en De Nieuwe Kerk Amsterdam een onderwijsmiddag voor docenten VO, MBO en HBO. Schrijf je nu in!

Onderwijsmiddag Maison Amsterdam. De stad, de mode en de vrijheid

Voorafgaand aan Maison Amsterdam. De stad, de mode en de vrijheid (18 sep. 2021 t/m 3 april 2022) organiseren het Amsterdam Museum en De Nieuwe Kerk Amsterdam een onderwijsmiddag voor docenten VO, MBO en HBO, ter inspiratie en als aansluiting op het curriculum. Deze middag vindt plaats op vrijdag 17 september in De Nieuwe Kerk op de Dam.

Experts houden een lezing rond de thema’s uit de subtitel van de tentoonstelling: de stad, de mode en de vrijheid. Daarna is er een voorbezichtiging met museumgidsen en een borrel in de kerk.

De tentoonstelling laat een uniek overzicht zien van 250 jaar modegeschiedenis in een Amsterdamse context. Ruim 75 prachtige kostuums uit de modecollectie van het Amsterdam Museum worden daarin op indrukwekkende wijze getoond. Samen met ongeveer 75 bruiklenen van diverse modeontwerpers, vertellen zij het verhaal van de vrijzinnige en creatieve stad waar alles kan. Centraal daarbij staat de wijze waarop vrijheid, maar ook onvrijheid, het modebeeld in de hoofdstad door de eeuwen heen bepaalden.

Programma:

• 14.45 - Inloop
  • 15.00 - De stad – Ninke Bloemberg, conservator mode en medesamensteller vanuit het Amsterdam Museum & Pieter  Eckhardt, historicus en tentoonstellingsmaker bij De Nieuwe Kerk Amsterdam
  • 15.30 - De mode – Roberto Luis Martins, freelance curator en Community Manager bij  Modemuze
  • 16.00 - Koffie en thee
  • 16.20 - De vrijheid – Stichting Amsterdam Rainbow Dress
  • 16.50 - Identiteit – Aynouk Tan, (mode) journalist, programmamaker en activist
  • 17.20 - 18.20: Voorbezichtiging tentoonstelling
  • 18.00 - 19.00: Borrel

Deelname is gratis en docenten ontvangen een Bewijs van deelname.

RSVP vóór 10 september via educatie@nieuwekerk.nl o.v.v. uw naam, school en vakgebied.

Deze bijeenkomst is een Testen voor Toegang-event. U dient te beschikken over een coronatoegangsbewijs. Op www.testenvoortoegang.nl vindt u alle informatie.

Moet ik mij laten testen als ik volledig gevaccineerd ben?
Nee, dat is niet nodig. Als u volledig gevaccineerd bent of een herstelcode heeft, kunt u via de CoronaCheck-app of via www.coronacheck.nl een code aanvragen. Daarmee heeft u een geldig coronatoegangsbewijs.

In verband met uw en onze veiligheid kunnen wij u om uw legitimatie vragen; vergeet die niet mee te nemen.